Teksto dydis:
2018-04-18 16:54
78.63.44.45 LTU

25 del kempinliges 2

po kempinliges skandalo JK buvo ivesta nemazai priemoniu, kad uzsikrete gyvuliai nepakliutu i zmoniu maisto grandine, bet tam tikra rizika islieka. pavieniai karviu kempinliges atvejai Europoje vis dar fiksuojami, be to, reikia tureti omenyje, kad tiriamos tik tam tikros pasirinktos populiacijos, NERA tiriamas kiekvienas maistui skerdziamas gyvulys, jeigu nerodo isoriniu ligos zenklu (nors ir gali buti nesiotojas). taip pat reikia tureti omenyje, kad pries ~20 metu ES ivestos grieztos priemones, skirtos pazaboti kempinliges plitima, su laiku buvo vis po truputi svelninamos ir bus toliau svelninamos ateityje (kam idomu, galima susirast internete visas ES direktyvas), remiantis tuo, kad atseit pavojus praejo, nes nebefiksuojama tiek atveju, kiek kazkada. viskas, aisku, susiveda i pinigus ir pelna. laikas parodys, ar zmoniu godumas ju neprazudys. summa summarum, bijantiems "kempinliges" nevartoti reiketu ne tik zelatinos, bet ir jautienos mesos, subproduktu, bei visos eiles kitu NEBUTINAI MAISTO gaminiu, kuriuose galima rasti ivairiu gyvunines kilmes ingredientu (labiausiai tai liecia kosmetika ir vaistus). tai tiek.

0
2018-04-18 16:53
78.63.44.45 LTU

24 del kempinliges 1

zelatina gamina is gyvunu odos, kaulu, kremzliu ir pan, paprastai kiauliu arba karviu (kitaip tariant, is mesos pramones "atlieku"). jeigu zelatina is karviu, "kempinliges" rizika, zinoma, yra, kaip ir valgant jautienos mesa bei subproduktus. ligos sukelejo didziausia koncentracija buna centr. nervu sistemoje (galvos ir nugaros smegenys), bet jis aptinkamas ir kituose organuose / audiniuose, daugiau ar maziau (dideles koncentracijos randamos ir pvz tam tikrose karves zarnyno dalyse). ar didesne rizika uzsikresti vartojant mesa ar zelatina, sunku vienareiksmiskai pasakyti. jeigu zelatinai gaminti naudojami kaulai esantys salia karves nugaros smegenu, tada zelatinos rizika matomai didesne. kita vertus, jautienos nugarines kepsniai su kaulu taip pat zmoniu labai megstami (jei neklystu, tai apskritai yra pati brangiausia jautienos mesa...). nors gaminant zelatina kaulai ir odos stipriai apdorojami (rugstim, sarmais, etc), tai nesunaikina ligos sukeleju.

0
2018-04-17 22:03
87.247.105.111 LTU

23 aštuonioiktam

O aš ir nesakau, kad senelė dvi paras prie plytos kiurksodavo! Šiaip tai nelabai beprisimenu, amžius ne tas buvo, o ir dabar labiau mėgstu valgyti negu gaminti, bet prisimenu, kad virdavo ilgai, brudą nugriebdavo, nukošdavo, aušindavo, nuvirusias mėsas iš naujo smulkindavo, tada vėl virdavo, nugriebdavo, kažką išmesdavo, kažko pridėdavo, tada stingdydavo, za vsio pro vsio gaminimui išeidavo dvi paros. Užtat šaltienytė būdavo - svajonė, ne šaltiena! Jau daug metų tokios neragavau. O devynioliktam galiu paaiškinti: taip, dabartinės daniškos kiaulės ir su ausim, ir su karkom, bet per mėnesį užauginto iki tikros kiaulės dydžio prikišto antibiotikų, steroidų ir visokių GMOtų pašarų bekono nei ausys tikros, nei karkos! Be be be...

0
2018-04-17 13:38
92.8.20.227 GBR

22 chaosas

sanariai tiesiogiai priklauso nuo sanariu,nes kepenyse sudaromi baltymai kremzliu atstatymui.gliukozamino nauda neirodyta,todel tai irgi mitas...akys irgi priklauso nuo kepenu...veikia tik saltiena is gyslu ir kremzliu

0
2018-04-16 13:39
89.190.96.112 LTU

21 manau

manau, kalbama apie natūralią, o ne sintetinę želatiną...

0
2018-04-16 09:59
193.219.133.25 LTU

20 verta atkreipt demesi

kalbant apie zelatinos nauda, deretu atkreipt demesi, kad kai zelatina vartojama zele gamyboje, ji tampa ne naudinga, o netgi kenkianti - labai kenkia sintetiniai dazai, kuriais ji dazniausiai uzdazoma, ir saldinimo priemones - cukrus, saldikliai, su kuriais ji maisoma.

0
2018-04-16 08:48
84.46.238.108 LTU

19 nj to 13

nu prisijuokiau-ka kiaules dabar jau ne su tikrom ausim ir karkom?:)))

3
2018-04-16 05:10
78.58.214.211 LTU

18 13-am

Wow, nemaniau, kad tokių fruktų yra. Senelė šaltieną virdavo dvi paras? Ir šiais laikais nebėr iš kur šaltienos gaut?

3
2018-04-16 01:11
99.239.8.238 CAN

17 Patarimas

Nepukit i krastutinumus...koki kieki turetumet isgert tos zelatinos,kad anot Jusu pageretu sanariai ir tt.Virkit sriubas su buljonu is kaulu kuri pasidarykit patys,virkit saltienas,tai nera sunku,bet zinosit ka vartojat.Nerykit ta zelatina del Dievo meiles.Judekit,judekit...

3
2018-04-15 23:36
87.239.85.222 LTU

16 Axax

Dirbu maisto gamyboje. Kartu virtuveje dirba kinietis. Jis daro "saltiena" is kiaule uodeliu. Paverda, supjausto juostelemis, ideda prieskoniu. Sako, kad sveika sanariam o ir siaip uz kelis indukus kaina gaunasi max 20ct::D

0
2018-04-15 23:28
62.50.168.150 NOR

15 netaip senai snekejo kad

kempinlige sukelia....dabar gydo.... a paskaitykit is ko gaminama ir praeis noras netik gyditis bet ir sirkt...

7
2018-04-15 23:15
90.131.36.150 LTU

14 kur

Kur gauti geros kokybės želatinos??

0
2018-04-15 23:07
87.247.105.111 LTU

13 Dvyliktam

Aš ir valgyčiau, tik kur tu žmogus šiais laikais tikros šaltienos gausi? Parduotuvinė - tiesiog mėsos atliekos, truputį pavirintos ir užpiltos gal želatina, o gal ir visai sintetiniais drebučiais. O norint namie gerą košelieną išsivirt tikrų kiaulės ausų ir karkų reikia, virt tenka bent dvi paras, kas tuo užsiims? Senelės jau seniai nebėr, o visi kiti namuos gudrūs, terliotis nemėgsta arba neturi kada...

17
2018-04-15 21:52
78.58.189.129 LTU

12 kokia dar želatina

Valgykit šaltieną ir viskas bus ok

3
2018-04-15 21:34
90.140.191.16 SWE

11 to 9 Dalius

patiekalų su želatina kaip tik reikėtų vengti, nes ji turi savybę surišti ir pašalinti iš organizmo mineralines bei kitas biologiškai aktyvias medžiagas

11
2018-04-15 21:20
78.61.55.53 LTU

10 pamiršau

man atrodo kad Anglijoje ištyrė kad valgant želatina lyg ir užpuola kempinligė.Įdomu ar tikrai galima pasigauti kempinligę ar čia aš nusišnekėjau.Šiaip tai mėgstu valgyti desertinę želatiną su šaldytom braškėm ar vaisiais iš kompotų.

7
2018-04-15 21:13
167.99.196.177 USA

9 dalius

is nakties 1 valg.sauksta uzpilti trupuciu salto vandens ,ryte ipilus i dubeneli ir dapylus vandens iki 1 stiklines talpos lengvai pakaitinti , kad istirptu drebuciai.Vartoti ryte valanda pries valgi.Bandziau deja nepadejo.

10
2018-04-15 20:51
88.118.206.107 LTU

8 to 4 KLAUSIMAS

dėja augalinis agari ir kitoks visiškai neveikia, jokios naudos sanariams

1
2018-04-15 20:29
90.140.191.16 SWE

7 to 5

Gyvūnų kaulai bei oda nuvalomi. Galvijų jungiamasis audinys labai patvarus, tad jis kelias savaites „nušarminamas“ su kalkėmis, kol galų gale kolagenas tampa tirpus šiltame vandenyje ir gali būti atskirtas nuo likusios žaliavos.Kiaulių odų jungiamasis audinys ne toks patvarus, tad jis apdirbamas ne su kalkėmis, o su rūgštimis ir neutralizatoriais. Po šių procedūrų klijinga produkcija filtruojama bei sterilizuojama, iš jos šalinamas kalcis, natris ir kitos druskos. Tuomet želatina tirštinama, kad būtų panaši į medų ir džiovinama „griežtomis higieniškomis sąlygomis“. Tada jau turime mūsų mėgiamą populiariąją produkciją – želatiną.

3
2018-04-15 20:14
87.239.85.222 LTU

6 Xxx

Apie sauksta zelatinos uzpilu vakare vandeniu o ryte padarau mixa su sultim (pvz apelsinu). Sita kokteili imu gerti, kai pradeda skaudeti/trasketi sanariai. Poveikis tikrai greit juntamas.

3
2018-04-15 19:47
84.15.182.146 LTU

5 To 1

Maistinė želatina gaminama iš kiaulių odų. Vartoti ištirpintą po valg.š.ryte prieš valgį.

3
2018-04-15 19:46
80.240.3.212 LTU

4 Klausimas

Įdomu, o tokį teigiamą poveikį turi tik gyvulinės kilmės želatina, ar ir "augalinė želatina" agar agaras taip pat veikia?

9
2018-04-15 19:37
88.216.31.61 LTU

3 Ponia Vilma

paskaityk straipsnį, tada rašyk komentarą.

6
2018-04-15 19:30
90.131.39.218 LTU

2 nuomone

ka rukom?

15
2018-04-15 19:24
90.140.191.16 SWE

1 vilma

pamiršo daktaras paminėt kiek jos kasdien reikia suvalgyti, kaip tą kiekį atlaikys skrandis, ir kaip ir iš ko gaminama želatina

29